Etikkanieriä
Etikkanieriä on versio ruotsalaisesta klassikosta, joka valmistetaan yleensä lohesta. Kuumassa etikkaliemessä kypsennetty kala jäähdytetään ja tarjotaan alkupalana tai osana buffet-pöytää. Resepti on Buffet Eckerön vuoden 2018 Riistaviikot-menusta.
Näin valmistuu etikkanieriä
Määrä/koko: | 10 |
Vaikeusaste: | keskitaso |
Valmistusaika: |
30 minuuttia + jäähdytys yön yli |
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
- 6 dl vettä
- 2 ½ dl etikkaa
- 3 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 sitruunaa
- 2 nieriäfileetä
- 1 nippu tilliä
Viipaloi porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kattilassa vesi, etikka, sokeri, suola ja sitruunan mehu sekä porkkana- ja punasipulisiivut. Kiehauta. Poista nieriäfileistä ruodot ja nahka ja leikkaa noin 1–2 cm siivuiksi. Kaada lämmin liemi kalapalojen päälle ja anna jäähtyä yön yli kylmässä.
Valuta liemi, asettele etikkanieriä matalaan vatiin ja koristele liemen porkkanoilla ja sipulilla sekä hakatulla tillillä.