Hirvenpaisti ja karpalohilloke
Näyttävä hirvenpaisti on omiaan osana syksyistä juhlapöytää. Valmista vierelle raikasta karpalohilloketta ja juhlava herkku katoaa parempiin suihin siivu siivulta. Resepti on Buffet Eckerön vuoden 2018 Riistaviikot-menusta.
Näin valmistuvat hirvenpaisti ja karpalohilloke
Määrä/koko: | 15-20 |
Vaikeusaste: | keskitaso |
Valmistusaika: | 1 h 45 min + 6 h maustuminen |
(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Karpalohilloke
- 2 kpl liivatetta
- ½ appelsiini
- 2 dl mustaherukkahyytelöä tai karpalohyytelöä
- ½ dl punaviiniä
- ½ dl karpalomehua
- ½ tl etikkaa
Hirvenpaisti
- 1 dl merisuolaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl katajanmarjaa
- 1 tl rosmariinia (tuore hienonnettu)
- 1 tl timjamia (tuore hienonnettu)
- 1 tl mustapippuria
- 1 hirven paahtopaisti
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa appelsiinin kuoresta kuorimaveitsellä oranssi osa ja suikaloi ohueksi, sekä purista mehu. Kiehauta karpalohillokkeen aineet liivatteita lukuun ottamatta. Lisää valutettu liivate kuumaan nesteeseen, sekoita ja jäähdytä. Yhdistä paahtopaistin mausteet ja peitä paisti niillä ainakin kuudeksi tunniksi. Pyyhi mausteet pois ja ruskista paistin pinnat kuumassa öljytyssä pannussa.
Kypsennä paisti 100-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 65 astetta. Tarkista lämpö lämpömittarilla, niin pääset parhaaseen lopputulokseen. Jäähdytä paisti ja siivuta. Tarjoile karpalohillokkeen kanssa. Koristele yrtein ja joko tuorein tai kuivatuin karpaloin.