Juhlakauden maistuvimmat herkut buffetista
Juhlapöytään nostetaan perinteisten jouluruokien lisäksi yllättäviäkin liha- ja kalaherkkuja sekä vegaaneillekin sopivia kasvisruokia.
Juhlatunnelmaan pääset aloittamalla ruokailun esimerkiksi kylmästä kalapöydästä, josta lautaselle kannattaa nostaa ainakin kokonaisia katkarapuja, kylmäsavulohta sekä mätiä ja merilevä-Cavi-artia. Sillin ystäviä hemmotellaan portviinisillillä, sinappisillillä sekä erikoisuutena munakoisosta ja porkkanasta tehdyllä vegaanisella "lasimestarin sillillä". Näiden lisäksi tarjolla on paljon erilaisia makuelämyksiä kalasta, lihasta ja kasviksista.
Alkupalapöydässä on tarjolla muun muassa konjakkigraavattua peuraa ja perinteistä rosollia. Lämpimässä juhlapöydässä juurevat maut tukevat toisiaan hienosti. Kokoa lautasellesi perinteisten laatikoiden lisäksi esimerkiksi paneroitua kukkakaalia voissa paistettujen porkkanoiden ja hunajapaahdettujen saksanpähkinöiden kera sekä muhennettua lehtikaalia. Nämä kasvisherkut maistuvat takuuvarmasti myös vannoutuneellekin lihansyöjälle.
Paahdetut punajuuret saavat ylleen piparkakkukuorrutteen. Joulukinkku leikataan sinulle paikan päällä, kuten myös hirvenpaisti, joka tarjoillaan täyteläisen punaviinikastikkeen kera.
Jälkiruokapöytä sisältää kirpeitä, makeita ja tuhtejakin makuja. Esimerkiksi sitruuna-juustokakun täyteläisyys yhdistettynä kirpeään karpalosiirappiin luo täydellisen makujen harmonian. Moussea tarjoillaan tänä jouluna aurajuuston sekä rommisuklaan makuisina. Glögipäärynät keventävät kokonaisuutta ja taatelit, viikunat ja pähkinäfudge sinetöivät upean makuelämyksen.