Keltainen rosolli

Keltainen rosolli

Vaihtelua perinteiseen joulupöytään saat muuttamalla rosollin väriltään keltaiseksi. Vaihda punajuuret lanttuihin ja piristä makua persimonilla. Resepti on Buffet Eckerön vuonna 2019 tarjolla olleesta Juhlapöytä-menusta.

Näin syntyy keltainen rosolli

Määrä/koko: 10:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45 min

(vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)

  • 200 g lanttua
  • 1 kg kiinteää perunaa
  • 2 kpl omenaa
  • 1 kpl persimon
  • ½ kpl keltasipulia
  • 250 g maustekurkkua
  • 1,5 dl maustekurkkulientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

Kuori ja kuutioi lanttu ja perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä. Kuori omenat ja pilko pieneksi kuutioksi. Kuutioi persimon, sipuli ja maustekurkut pieneksi ja sekoita kaikki rosollin kasvikset keskenään. Mausta rosolli maustekurkkuliemellä, oliiviöljyllä ja suolalla.