Mokka-suklaa-semifreddo

Mokka-suklaa-semifreddo

Semifreddo saa makua kahvista ja suklaasta. Semifreddon voi valmistaa pakkaseen jo edellisenä iltana. Resepti on Buffet Eckerön Talviherkkujen juhlaa -menustamme, joka on ollut tarjolla vuonna 2019.

 

Näin syntyy mokka-suklaa-semifreddo

Määrä/koko: 10-15:lle
Vaikeusaste: Keskivaikea
Valmistusaika: 1 h + 12 h

(gluteeniton, soijaton, pähkinätön)

  • 0,5 dl keltuaista
  • 1 dl valkuaista
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 pkt (300g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl kahvilikööriä
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 3 dl suklaarouhetta

Siirappi

  • 4 dl vahvaa kahvia
  • 1,2 dl sokeria

Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, johon lisätään loput tomusokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon kahvi, likööri ja kaakao ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon suklaarouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada semifreddot vuokiin ja anna jähmettyä pakkasessa seuraavaan päivään.

Valmista kahvisiirappi keittämällä kokoon kahvia ja sokeria noin puoleen määrästä. Jäähdytä.

Koristele semifreddo kahvisiirapilla ja suklaarouheella.