Paahdettua siikaa, tilli-fenkolisalaattia ja sitruunamajoneesia
Siika on yksi suomalaisten suosikkikaloista. Kokoa herkulliset ja näyttävät cocktailpalat paahdetusta siiasta ja raikkaasta tilli-fenkolisalaatista. Viimeistele annokset kirpeällä sitruunamajoneesilla. Annos on kesän 2018 Saaristolaispöytä-buffetpöydän menusta.
Näin syntyvät paahdettu siika, tilli-fenkolisalaatti ja sitruunamajoneesi
Määrä/koko: | 8-10:lle |
Vaikeusaste: | Keskitaso |
Valmistusaika: | 1 h + 12 h graavausta |
(laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä pähkinää)
- 2 rkl merisuolaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 siikafileetä
Pikkelöidyt sinapinsiemenet
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
- 3 rkl sinapinsiemeniä
Fenkolisalaatti
- 1 fenkoli
- jäävettä
- ½ nippu tilliä
- ½ nippu ruohosipulia
- 4 rkl etikkaa
- 4 rkl sokeria
- 6 rkl vettä
- suolaa
Sitruunamajoneesi
- hyppysellinen sahramia
- ½ rkl vettä
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ rkl sokeria
- suolaa
Sekoita merisuola ja fariinisokeri ja levitä nahallisten siikafileiden pinnalle. Aseta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain ja kääri kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa 12 tuntia.
Kiehauta väkiviinaetikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa ja lisää sinapinsiemenet. Anna kiehua 10 minuuttia ja jäähdytä.
Pese fenkoli ja halkaise pitkittäin keskeltä. Poista kova keskusta ja höylää mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Älä käytä puisia varsia. Nosta fenkolit jääveteen. Nypi tillistä lehdet ja hienonna ruohosipuli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi pienessä kattilassa ja kiehauta niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.
Sekoita sahrami veteen ja anna liueta. Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja sokeri keskenään. Mausta suolalla ja lisää vesisahrami-seos. Sekoita.
Pyyhi graavisiikafileet puhtaaksi, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa. Leikkaa siika suorakulmaisiksi paloiksi ja ruskista siikaa nahkapuolelta kaasupolttimella samaan tapaan kuin halstraisit kalan. Siivilöi fenkolit vedestä ja kostuta ne jäähtyneellä liemellä, lisää joukkoon tilli ja ruohosipuli ja mausta suolalla. Tarjoile siikapalat fenkolisalaatin, sitruunamajoneesin ja pikkelöityjen sinapinsiementen kanssa.