Paistettu raakamakkara ja muhennettua kaalia
Paistetun raakamakkaran lisukkeeksi sopii erinomaisesti sinappinen muhennettu kaali. Tämä täyttävä herkku on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Annos on kevään 2019 Keula kohti kesää -buffetpöydän menusta.
Näin syntyy paistettu raakamakkara ja muhennettu kaali
Määrä/koko: | 6-8:lle |
Vaikeusaste: | helppo |
Valmistusaika: | 45 min |
(Gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
- 1 kaali
- 2 dl kermaa
- 2 rkl dijonsinappia
- 2 rkl kokojyväsinappia
- 1 kg raakamakkaraa (esim. pirniä bratwursteja)
- Koristeeksi lehtipersiljaa, retiisejä
Leikkaa kaali suikaleiksi, freesaa isossa kuivassa pannussa tai kasarissa ja mausta suolalla sekä sokerilla. Anna nesteen kiehua ulos kaalista lähes kokonaan ja lisää sitten kerma sekä molemmat sinapit. Anna porista vielä hetki, kunnes kaaliseos saostuu. Jos seos jää kuivaksi voit lisätä lorauksen kermaa. Paista makkarat kypsiksi. Tarjoile raakamakkarat muhennetun kaalin kanssa ja koristele lehtipersiljalla sekä retiisilohkoilla.