Portviinisilli
Portviini antaa sillille upean värin ja herkullisen maun. Anna portviinisillin maustua rauhassa, jotta maut tasapainottuvat. Resepti on Buffet Eckerön menusta Juhlapöytä.
Näin syntyy portviinisilli
Määrä/koko: | 10:lle |
Vaikeusaste: | helppo |
Valmistusaika: | 20 min + maustuminen 1 vrk |
(maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 dl portviiniä
- 2 kpl tähtianista
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- 2 kpl laakerin lehteä
- mustapippuria myllystä
- 1 tl maustepippuria
- 300 g sillifileetä
- 1 pieni punasipuli
- 1 rkl hienonnettua tilliä
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi, portviini ja mausteet. Jäähdytä liemi. Siivuta sillifileet liemen joukkoon, lisää renkaiksi pilkottu punasipuli ja hienonnettu tilli. Anna portviinisillin maustua vähintään vuorokauden.