Savulohimousse

Savulohimousse

Helppo savulohimousse on nopea tarjottava vaikkapa illanistujaisiin. Levitä moussea saaristolaisleivälle ja koristele tillillä. Annos on kevään 2018 Keula kohti kesää -buffetpöydän menusta.

Näin syntyy savulohimousse

Määrä/koko: 8-10:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 15 min

(gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Savulohimousse
  • 500 g ruodotonta lämminsavulohta
  • ½ pieni punasipuli
  • ½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 dl turkkilaista jogurttia tai majoneesia
  • ½ nippu tilliä
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • sokeria
  • tilliä koristeeksi

Hienonna lohi haarukalla tai yleiskoneen kutterissa. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki aineet ja mausta suolalla sekä sokerilla. Tarjoile savulohimousse isosta hillopurkista tillillä koristeltuna tai levitä moussea paahdettujen saaristolaisleipäsiivujen päälle.