Suolaisia ja makeita saariston makuja Saaristolaispöytä-menussa
Buffet Eckerö tarjoilee kesällä asiakkailleen saaristosta tuttuja makuja. Alkuruokapöydän klassikkojen eli silli- ja äyriäisherkkujen lisäksi laivan keittiömestarit ovat suunnitelleet buffettiin lukuisia muita ruokia, jotka vievät kielen mennessään.
Poimi alkupaloista lautaselle esimerkiksi tervasilakoita ja savusärkeä sekä majoneesilla ja sitruunalla maustettuja katkarapuja saaristolaisleivällä. Tai mikset kokeilisi maa-artisokkaa, savusimpukoita ja kirsikkatomaatteja? Liharuoissakin löytyy: muun muassa karitsan paahtopaistia ja savumajoneesia sekä porsaan rosvofileetä ja nokkospestoa.
Pikkelöidyt kantarellit voivat viedä ajatuksia jo loppukesään ja syksyyn, mutta mikäs siinä, hyvältä ne maistuvat. Mansikkainen vihersalaatti pitää vielä kesässä kiinni.
Buffetin lämpimät ruoat kuuluvat monien matkustajien suosikkeihin. Kesällä pöydästä löytyy perinteisten keitettyjen kesäperunoiden, voin ja tillin lisäksi myös paahdettua palsternakkaa, pähkinää ja vinegrettiä.
Jätä lautaselle tilaa myös esimerkiksi savustetulle possunniskalle, grillatulle kananpojalle maltaan ja kermakastikkeen kera sekä kasvispihvejä paistettujen sienien ja sipulin kanssa. Hae vielä nautittavaksi vaikkapa hauki-rapukakkuja.
Jälkiruokapöydästä maistuvat muun maussa mansikka- ja mustikka-trifle, suklaamousse ja kahvin tai teen kera pala napoleonkakkua vadelmalla. Toki pöydästä löytyvät myös klassikkoherkut, kuten juustot ja viilentävä jäätelö sekä paljon muuta.
Saaristolaispöytä on tarjolla m/s Finlandian Buffet Eckerössä 31.5.–29.8.23 Tervetuloa herkuttelemaan!