Valkosuklaa-tyrnimousse

Valkosuklaa-tyrnimousse

Valkosuklaa-tyrnimousse vaatii tekijältään hieman kokemusta sifonin käytöstä ruuanlaitossa, mutta lopputulos palkitsee kuohkealla koostumuksellaan. Resepti on Buffet Eckerön Riistaviikot-menusta vuodelta 2018.

Näin syntyy valkosuklaa-tyrnimousse

Määrä/koko: 6-8
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 40 min + 6 h jäähdytys

(gluteeniton, soijaton, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Kreveti-lõhekotletidKreveti-lõhekotletid

Valkosuklaakristalli

  • 50 g valkosuklaata
  • 200 g sokeria
  • 5 rkl vettä

Valkosuklaa-tyrnimousse

  • 3 liivatelehteä 
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl tyrnimehua
  • 2 dl kermaa
  • 40 g sokeria
  • 100 g valkosuklaata 
  • ½ vaniljatanko 

Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi. Sekoita sokeri ja vesi ja keitä kunnes lämpömittari näyttää 121 astetta. Kaada sokerisiirappi valkosuklaan sekaan ja vispaa voimakkaasti kunnes seos muuttuu pieniksi hiekan näköisiksi kristalleiksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet ulos veitsenkärjellä. Lisää kaikki nesteet, sokerit ja vaniljatanko siemenineen kattilaan ja kiehauta. Poista vaniljatanko, lisää valutetut liivatteet ja vispaa sekaisin. Kaada seos murskatun valkosuklaan päälle ja sekoita. Laita massa kerma-sifoniin ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Paineista sifoni kahdella ilokaasupatruunalla ja ravista todella hyvin. Pursota tyrnimousse joko annoskulhoon tai vadille ja koristele valkosuklaalla, valkosuklaakristalleilla ja tyrnimarjoilla.