Vegaaninen "lasimestarin silli"
Nyt myös vegaanit pääsevät herkuttelemaan ”sillillä”. Herkullinen vegaaninen silli valmistuu munakoisosta, porkkanasta, punasipulista ja mausteista. Resepti on Buffet Eckerön menusta Juhlapöytä.
Näin syntyy vegaaninen "lasimestarin silli"
Määrä/koko: | 6-8:lle |
Vaikeusaste: | helppo |
Valmistusaika: | 30 min + maustuminen 1 vrk |
(vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 kpl laakerinlehteä
- 1 tl maustepippuria
- 1 kpl munakoisoa
- 1 kpl porkkanaa
- 1 kpl punasipulia
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi, laakerinlehdet ja maustepippurit. Jäähdytä liemi. Suikaloi munakoiso noin 1 cm x 1 cm x 4 cm suikaleiksi ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Ryöppää munakoisot ja porkkanat suolalla maustetussa vedessä noin 2–3 minuuttia ja jäähdytä. Lisää munakoisot, porkkanat ja siivutettu punasipuli etikkaliemeen ja anna vegaanisen sillin maustua vähintään vuorokausi.