Vehnänjyvä-parsasalaatti

Vehnänjyvä-parsasalaatti

Vehnänjyvä-parsasalaatti on helppo valmistaa isommissakin erissä ja toimii hyvin vaikkapa kesän juhlien tarjoiluna. Tämä herkullinen salaatti on myös vegaaninen. Annos on kevään 2019 Keula kohti kesää -buffetpöydän menusta.

Näin syntyy vehnänjyvä-parsasalaaatti

Määrä/koko: 10-15:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 45 minuuttia

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Vehnänjyvä-parsasalaatti
  • 300 g keittämättömiä vehnänjyviä
  • 500 g tankoparsaa
  • 2 paprikaa
  • 1 appelsiini
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dl tuorepuristettua sitruunamehua
  • ½ dl öljyä

Keitä vehnänjyviä suolavedessä noin 30 minuuttia kunnes jyvät ovat pehmenneet. Siivilöi ja jäähdytä kylmän veden alla. Poista parsasta puinen osa ja paahda kuivalla pannulla suolan kanssa, jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Leikkaa paprikat kuutioiksi, kuori appelsiini ja leikkaa lohkoiksi, hienonna kevätsipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Yhdistä kaikki aineet ja mausta vehnänjyvä-parsasalaatti suolalla, mustapippurilla sekä sitruunamehulla ja viimeistele öljyllä.