Makuja merellä – Tervetuloa herkuttelemaan!

Ruoka on meille m/s Finlandialla tärkeä asia, ja hyvän maun lisäksi painotamme valinnoissamme vastuullisuutta sekä kotimaisuutta. Kun otetaan satokauden parhaat raaka-aineet ja tehdään niistä rakkaudella ja ammattitaidolla ruoat laivan omassa keittiössä, saadaan matka Suomenlahdella maistumaan. Tutustu tarjontaamme sekä tarinoihin ruokiemme takana.

Ruokafilosofiamme kulmakivet

Vastuullisuus

Vastuullinen ruokatuote on meille tärkeä asia. Teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten ruokatalojen kanssa ja käyttämämme kalatuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisilta toimijoilta. Suosimme MSC- ja ASC-sertifioituja tuotteita. Minimoimme ruokahävikin ja kertakäyttöisten materiaalien määrää. Kuulumme Portaat luomuun -ohjelmaan ja lisäämme luomutuotteiden osuutta tarjonnassamme. Tämä kaikki on osa isoa vastuullisen ruokatuotteen kokonaisuutta.

Kotimaiset raaka-aineet

Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja muun muassa suurin osa käyttämistämme liha- sekä meijerituotteista on suomalaista alkuperää. Teemme yhteistyötä monen suomalaisen ruokatalon kanssa. Tarjoamme myös ahvenanmaalaista kirjolohta. Laivaruoan kotimaisuus- ja omavalmistusaste on 80 %.

Laivalla itse tehty ruoka

Panostamme alusta saakka itse tehtyyn ruokaan. Uskomme, että paras ruoka syntyy paikan päällä, laivan omassa keittiössä, ammattitaitoisen henkilökunnan tekemänä ja laadukkaita raaka-aineita käyttämällä.

Satokausiajattelu

Buffet Eckerön menu vaihtuu sesongin mukaan viisi kertaa vuodessa. Menuissa näkyy sesonkiajattelu niin kasvisten, marjojen kuin kala- ja lihatuotteiden osalta. Esimerkiksi syksyisin raaka-aineina käytetään paljon sieniä, marjoja sekä riistaa. 


Buffet Eckerön kirjolohi tulee Ahvenanmaalta


Buffet Eckerön reseptejä

Nyt voit tutustua Buffet-pöytiemme annosten resepteihin. Etsi suosikkisi ja kokeile reseptiä kotikeittiössä.

  1. Lohisashimi ja soijakaviaari

    Lohisashimi ja soijakaviaari

    Lohisashimi on japanilaistyylinen alkuruoka, joka tarjoillaan soijakaviaarin ja inkiväärillä sekä sitruunaruoholla maustetun kurkun kera.

    Lue lisää
  2. Sitruunahummus ja riisikeksit

    Sitruunahummus ja riisikeksit

    Raikas sitruunahummus toimii hyvin sekä levitteenä että lisukkeena esimerkiksi salaateille.

    Lue lisää
  3. Pozarskyn lihapullat

    Pozarskyn lihapullat

    Pozarskyn lihapullat poikkeavat perinteisistä lihapullista paitsi muodoltaan myös raaka-aineiltaan.

    Lue lisää